| 
  
 DIETA W CHOROBACH STAWÓW SMACZNE PRZEPISY NA ZDROWE POSIŁKI
 SCHIDLO CH. FRONIUS-GAIER D.   wydawnictwo: KDC, 2009, wydanie I    cena netto: 28.60  Twoja cena  27,17 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Prawie połowa trzydziestopięciolatków oraz większość osób po sześćdziesiątym
roku życia w mniejszym lub większym stopniu cierpi z powodu zwyrodnienia stawów. O zużyciu
stawów decydują często czyniki, na które mamy wpływ. Szczególne znaczenie przypisuje
się diecie. Zamieszczone w tym poradniku przepisy kulinarne pozwolą ograniczyć ryzyko
wystąpienia bolesnej fazy artrozy. Nawet jeśli pojawiły się już pierwsze jej
symptomy, natura dysponuje różnymi mechanizmami naprawy i regeneracji chrząstki, które
można uruchomić, wprowadzając odpowiedni jadłospis. Zrównoważony sposób odżywiania
przyczynia się także do regulacji wagi - zbędne kilogramy to spore obciążenie dla
chorych stawów. Konieczny w przypadku tej choroby regularny trening ruchowy powoduje
spory wydatek energetyczny, a ten może zostać zaspokojony także wyłącznie dzięki
właściwej diecie.  
Poradnik, zawierający porady medyczne i dietetyczne, pomoże osobom, które, szukając
sposobu na łagodzenie dolegliwości stawowych, nie chcą się zdać jedynie na
przyjmowanie preparatów przeciwbólowych .  
 
• Zwyrodnieniowa choroba stawów – przyczyny, objawy 
• Aktywność fizyczna, leczenie farmakologiczne, medycyna naturalna - jak zatrzymać
atrozę 
• Lecznicza siła produktów żywnościowych  
• Jak kupować i gotować - liczne wskazówki 
• Obszerny rozdział z przepisami: pyszne dania na każdą porę dnia i różne okazje 
 
160 stron, oprawa twarda 
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !. 
  
 |