wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 87.70 83,32   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ INFORMACJI W ORGANIZACJACH ZHIERARCHIZOWANYCH


WOJCIECHOWSKA-FILIPEK S.

wydawnictwo: CEDEWU, 2015, wydanie I

cena netto: 87.70 Twoja cena  83,32 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Zarządzanie jakością informacji w organizacjach zhierarchizowanych


Książka stanowi kompleksowy opis monograficzny zasad oraz metod zarządzania informacją i jej jakością w organizacjach zhierarchizowanych.

Rozważania teoretyczne uzupełniają wyniki własnych badań autorki nad jakością informacji w zhierarchizowanych instytucjach bankowych.


Wstęp

Rozdział 1
Informacja we współczesnym świecie
1.1. Definicja informacji
1.2. Rodzaje informacji
1.3. Charakterystyka informacji
1.4. Źródła i sposoby pozyskiwania informacji
1.5.Zakłócenia przekazu informacji
1.5.1. Luka informacyjna
1.5.2. Zniekształcenia informacji
1.5.3. Straty informacyjne
1.5.4. Przeciążenie informacją

Rozdział 2
Zarządzanie informacją
2.1. Istota zarządzania informacją
2.2. Klasyfikacje funkcji zarządzania informacją
2.3. Pozyskiwanie informacj i w procesie zarządzania informacją
2.4. Technologia w zarządzaniu informacją
2.4.1. Rola technologii w zarządzaniu informacją
2.4.2. Technologie informacyjne i ich rozwój
2.4.3. Podstawowe narzędzia do zarządzania informacją

Rozdział 3
Zarządzanie informacją w organizacjach zhierarchizowanych
3.1. Organizacja zhierarchizowana
3.1.1. Definicja i cechy organizacji zhierarchizowanej
3.1.2. Przepływy informacyjne w organizacji zhierarchizowanej
3.1.3. Informacja w zarządzaniu organizacją zhierarchizowaną
3.2. Typy organizacji zhierarchizowanych
3.2.1. Publiczne organizacje zhierarchizowane
3.2.1.1. Organizacje zapewniające bezpieczeństwo państwa
3.2.1.2. Administracja publiczna
3.2.2. Komercyjne organizacje zhierarchizowane
3.2.2.1. Instytucje finansowe
3.2.2.2. Przedsiębiorstwa produkcyjne

Rozdział 4
Systemy informacyjne w zarządzaniu informacją
4.1. Systemy informacyjne zarządzania
4.1.1. Definicje i budowa systemu informacyjnego
4.1.2. Rola systemów informacyjnych w zarządzaniu informacją
4.2. Rodzaje systemów informacyjnych
4.2.1. Systemy ewidencyjno-transakcyjne
4.2.2. Systemy informowania kierownictwa
4.2.3. Systemy doradcze
4.2.4. Zintegrowane systemy informacyjne wspierające procesy zarządzania
4.2.5. Cloud Computing - przetwarzanie informacji w "chmurze"
4.3. Bazy danych i hurtownie danych
4.3.1. Charakterystyka bazy danych
4.3.2. Rodzaje baz danych
4.3.3. Hurtownia danych
4.3.4. System zarządzania bazą danych

Rozdział 5
Bezpieczeństwo systemów informacyjnych i informacji
5.1. Zarządzanie bezpieczeństwem informacji
5.1.1. Polityka bezpieczeństwa informacji
5.1.2. Istota zarządzania bezpieczeństwem informacji
5.1.3. Poziom bezpieczeństwa informacji
5.2. Zagrożenia bezpieczeństwa informacji
5.3. Stosowane zabezpieczenia
5.3.1. Zabezpieczenia nietechniczne.
5.3.2. Zabezpieczenia techniczne

Rozdział 6
Jakość informacji
6.1. Charakterystyka jakości
6.1.1. Przegląd definicji jakości
6.1.2. Pojęcie jakości informacji
6.2. Ewolucja podejścia do zarządzania jakością
6.3. Narzędzia TQM
6.3.1. Benchmarking
6.3.2. Koncepcja "zero defektów"
6.3.3. Diagram Ishikawy
6.3.4. Kaizen (strategia nieustannych usprawnień).
6.3.5. Justin Time
6.3.6. Six Sigma
6.4. Standardy ISO

Rozdział 7
Zarządzanie jakością informacji
7.1. Jakość jako element strategii konkurencyjności
7.1.1. Zarządzanie informacją i jej jakością
7.1.2. Podnoszenie jakości informacji
7.2. Koszty jakości
7.2.1. Pojęcie i klasyfikacja kosztów jakości
7.2.2. Koszty jakości w zarządzaniu organizacją
7.3. Metody pomiaru i kontroli jakości
7.3.1. Pomiar zadowolenia klienta
7.3.2. Pomiar jakości procesów
7.3.3. Ocena jakości usługi informacyjnej
7.3.4. Kontrola jakości informacji

Rozdział 8
Ocena jakości informacji w organizacji zhierarchizowanej na przykładzie banku
8.1. Ocena jakości informacji w opinii klientów (odbiorców informacji)
8.1.1. Korzystanie z usług bankowych w zależności od kanału komunikacji
8.1.1.1. Korzystanie z usług finansowych w placówkach bankowych
8.1.1.2. Korzystanie ze stron internetowych banków
8.1.2. Ocena jakości informacji bankowej
8.1.2.1. Ocena jakości informacji przekazywanej przez pracowników w bezpośrednich kontaktach
8.1.2.2. Ocena jakości informacji przekazywanej na stronach internetowych
8.1.3. Zniekształcenia informacji
8.1.4. Jakość informacji według oficjalnych raportów
8.2. Ocena jakości informacji według jej dostawców
8.2.1. Ocena jakości informacji
8.2.1.1. Ocena zarządzania informacją i wiedzą w banku
8.2.1.2. Jakość dostarczanej informacji
8.2.2. Zniekształcanie informacji
8.2.3. Analiza jakości informacji na podstawie forów internetowych
8.3. Wnioski i podsumowanie badań
8.3.1. Podsumowanie wyników badań
8.3.2. Propozycja modelu oceny jakości informacji w organizacji zhierarchizowanej
8.3.3. Ograniczenia badania

Podsumowanie
Bibliografia
Spis tabel
Spis rysunków
Spis wykresów
Załącznik 1
Załącznik 2


420 stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022