wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

RACHUNKOWOŚĆ ZARZĄDCZA W HOTELARSTWIE I GASTRONOMII


KOTAŚ R. SOJAK S.

wydawnictwo: PWE, 2009, wydanie I

cena netto: 89.00 Twoja cena  84,55 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Podręcznik rachunkowości zarządczej dostosowany do branży hotelarskiej i gastronomicznej.

Autorzy przedstawili:

- cechy branży hotelarskiej i gastronomicznej,
- rachunkowość w hotelarstwie i gastronomii,
- rentowność i koszty w tych branżach,
- zysk i politykę cenową,
- budżetowanie,
- zarządzanie gotówką i kapitałem,
- decyzje inwestycyjne.


Spis treści

Wstęp

1. Cechy charakterystyczne branży hotelarskiej i gastronomicznej
2. Podstawowe pojęcia dotyczące kosztów
3. Metody szacowania kosztów stałych i zmiennych
4. Koszty-sprzedaż-zysk: wzajemne relacje
5. Analiza progu rentowności
6. Analiza wrażliwości zysku (I)
7. Analiza wrażliwości zysku (II)
8. Zarządzanie zyskiem
9. Podstawy polityki cenowej
10. Polityka cenowa w praktyce
11. Rachunkowość ośrodków odpowiedzialności i budżetowanie
12. Analiza odchyleń sprzedaży, kosztów i wyników
13. Rentowność w hotelarstwie i gastronomii
14. Analiza wskaźnikowa
15. Analiza sprawozdań finansowych dla celów zarządczych
16. Analiza zyskowności jednostek wewnętrznych
17. Kapitał pracujący
18. Ocena decyzji inwestycyjnych

Literatura


328 stron, B5, miękka oprawa

Osoby kupujące tę książkę wybierały także:


 

- PLANOWANIE MARKETINGOWE W PRZEDSIĘBIORSTWIE TURYSTYCZNYM
MAZURKIEWICZ L.

- HOTELARSTWO - ORGANIZACJA I TECHNIKA PRACY
MITURA E. KONIUSZEWSKA E.

- ZARZĄDZANIE ZASOBAMI LUDZKIMI W SEKTORZE TURYSTYCZNYM
TOKARZ A.

- JAKOŚĆ I EFEKTYWNOŚĆ USŁUG HOTELARSKICH
BORKOWSKI S. WSZENDOBYŁ E.

- HOTEL AND MOTEL PROFESSIONALS
GELB A., LEVINE K.

- PODSTAWY RACHUNKOWOŚCI I FINANSÓW W HOTELARSTWIE
HAJDAMOWICZ A. KSIĄŻEK K.

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022