wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

PROJEKTOWANIE PROCESÓW TECHNOLOGICZNYCH W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM


GĄSIOREK E. RED.

wydawnictwo: WYD UE WROCŁAW, 2011, wydanie I

cena netto: 38.50 Twoja cena  36,58 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Projektowanie procesów technologicznych w przemyśle spożywczym


Celem publikacji jest przedstawienie technik i zasad wykonania projektu procesu   technologicznego produkcji dowolnego wyrobu przemysłu spożywczego.

Skrypt  może być wykorzystany jako pomoc dydaktyczna  na zajęciach z przedmiotu projektowanie inżynierskie i technologiczne prowadzonych na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym. Książka jest przeznaczona dla studentów specjalności inżynieria produktów żywnościowych, od których oczekuje się umiejętności organizowania prac badawczych i rozwojowych, a  zwłaszcza projektowania oraz wdrażania innowacji technologicznych i organizacyjnych w produkcji żywności.


Spis treści:

Od redaktora 7

1. Strona tytułowa 9
2. Cel projektowania i realizacji projektu 11
3. Charakterystyka produktu 13
4. Charakterystyka surowców, materiałów pomocniczych i opakowań 17
5. Opis procesu technologicznego 23
6. Schemat ideowy procesu technologicznego 28
7. Bilans materiałowy 32
8. Wykres strumieniowo-masowy 43
9. Bilans cieplny 45
10. Schemat technologiczny 49
11. Zestawienie maszyn i urządzeń, materiały konstrukcyjne i ochrona przed korozją 55
12. Kontrola procesu technologicznego 64
13. Charakterystyka odpadów i ścieków 74
14. Określenie zasadniczych stanowisk pracy 81
15. Bezpieczeństwo i higiena pracy 86
16. Wymagania edytorskie i sposób prezentacji źródeł literaturowych 92

Załącznik 95


99 stron, B5, oparwa miękka

Osoby kupujące tę książkę wybierały także:


 

- HACCP KATALOG ZAGROŻEŃ BIOLOGICZNYCH FIZYCZNYCH I CHEMICZNYCH
ZADERNOWSKI M. ZADERNOWSKA A. OBIEDZIŃSKI W.

- INTERNET OCHRONA WOLNOŚCI WŁASNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA
SZPOR G. RED.

- INTERNET PRAWNO-INFORMATYCZNE PROBLEMY SIECI PORTALI I E-USŁUG
SZPOR G. WIEWIÓRKOWSKI W. RED.

- KIERUNKI DOSKONALENIA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ
URBANIAK M.

- NOWE MEDIA W SYSTEMIE KOMUNIKOWANIA EDUKACJA I CYFRYZACJA
JEZIŃSKI M. RED.

- REGULACJE KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ W ROZWOJU SPOŁECZEŃSTWA
KULIŃSKI M. /INFORMACYJNEGO UNII EUROPEJSKIEJ/

- SPOŁECZEŃSTWO INFORMACYJNE
PAPIŃSKA-KACPEREK J. RED.

- INTERNET CLOUD COMPUTING PRZETWARZANIE W CHMURACH
SZPOR G. RED.

- FORMA DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO W DZIAŁALNOŚCI ADMINISTRACJI PUBL.
JACHOWICZ M.

- PORADNIK MENEDŻERA JAKOŚCI KOMPENDIUM WIEDZY O NARZĘDZIACH JAKOŚCI
STARZYŃSKA B. HAMROL A. GRABOWSKA M.

- BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI W ERZE GLOBALIZACJI
KOWALCZYK S. RED.

- PRAWO PROCESOWE ADMINISTRACYJNE SYSTEM PRAWA ADMINISTRACYJNEGO T.9
ADAMIAK B. SKOCZYLAS A. BORKOWSKI J.

- PODMIOTY ADMINISTRUJĄCE SYSTEM PRAWA ADMINISTRACYJNEGO T.6
HAUSER R. NIEWIADOMSKI Z. WRÓBEL A.

- INFORMATYZACJA ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ NOWA JAKOŚĆ USŁUG PUBLICZNYCH
GANCZAR M.

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022