PROJEKTOWANIE PROCESÓW TECHNOLOGICZNYCH W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
GĄSIOREK E. RED. wydawnictwo: WYD UE WROCŁAW, 2011, wydanie I cena netto: 38.50 Twoja cena 36,58 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Projektowanie procesów technologicznych w przemyśle spożywczym
Celem publikacji jest przedstawienie technik i zasad wykonania projektu procesu
technologicznego produkcji dowolnego wyrobu przemysłu spożywczego.
Skrypt może być wykorzystany jako pomoc dydaktyczna na zajęciach z
przedmiotu projektowanie inżynierskie i technologiczne prowadzonych na Wydziale
Inżynieryjno-Ekonomicznym. Książka jest przeznaczona dla studentów specjalności
inżynieria produktów żywnościowych, od których oczekuje się umiejętności
organizowania prac badawczych i rozwojowych, a zwłaszcza projektowania oraz
wdrażania innowacji technologicznych i organizacyjnych w produkcji żywności.
Spis treści:
Od redaktora 7
1. Strona tytułowa 9
2. Cel projektowania i realizacji projektu 11
3. Charakterystyka produktu 13
4. Charakterystyka surowców, materiałów pomocniczych i opakowań 17
5. Opis procesu technologicznego 23
6. Schemat ideowy procesu technologicznego 28
7. Bilans materiałowy 32
8. Wykres strumieniowo-masowy 43
9. Bilans cieplny 45
10. Schemat technologiczny 49
11. Zestawienie maszyn i urządzeń, materiały konstrukcyjne i ochrona przed
korozją 55
12. Kontrola procesu technologicznego 64
13. Charakterystyka odpadów i ścieków 74
14. Określenie zasadniczych stanowisk pracy 81
15. Bezpieczeństwo i higiena pracy 86
16. Wymagania edytorskie i sposób prezentacji źródeł literaturowych 92
Załącznik 95
99 stron, B5, oparwa miękka
Osoby kupujące tę książkę wybierały także:
- HACCP KATALOG ZAGROŻEŃ BIOLOGICZNYCH FIZYCZNYCH I CHEMICZNYCH ZADERNOWSKI M. ZADERNOWSKA A. OBIEDZIŃSKI W.
- INTERNET OCHRONA WOLNOŚCI WŁASNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SZPOR G. RED.
- INTERNET PRAWNO-INFORMATYCZNE PROBLEMY SIECI PORTALI I E-USŁUG SZPOR G. WIEWIÓRKOWSKI W. RED.
- KIERUNKI DOSKONALENIA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ URBANIAK M.
- NOWE MEDIA W SYSTEMIE KOMUNIKOWANIA EDUKACJA I CYFRYZACJA JEZIŃSKI M. RED.
- REGULACJE KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ W ROZWOJU SPOŁECZEŃSTWA KULIŃSKI M. /INFORMACYJNEGO UNII EUROPEJSKIEJ/
- SPOŁECZEŃSTWO INFORMACYJNE PAPIŃSKA-KACPEREK J. RED.
- INTERNET CLOUD COMPUTING PRZETWARZANIE W CHMURACH SZPOR G. RED.
- FORMA DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO W DZIAŁALNOŚCI ADMINISTRACJI PUBL. JACHOWICZ M.
- PORADNIK MENEDŻERA JAKOŚCI KOMPENDIUM WIEDZY O NARZĘDZIACH JAKOŚCI STARZYŃSKA B. HAMROL A. GRABOWSKA M.
- BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI W ERZE GLOBALIZACJI KOWALCZYK S. RED.
- PRAWO PROCESOWE ADMINISTRACYJNE SYSTEM PRAWA ADMINISTRACYJNEGO T.9 ADAMIAK B. SKOCZYLAS A. BORKOWSKI J.
- PODMIOTY ADMINISTRUJĄCE SYSTEM PRAWA ADMINISTRACYJNEGO T.6 HAUSER R. NIEWIADOMSKI Z. WRÓBEL A.
- INFORMATYZACJA ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ NOWA JAKOŚĆ USŁUG PUBLICZNYCH GANCZAR M.
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|